Activitat 3: Èdip rei ("És viu encara?")

Anar a la entrada original a EnRodatge


1. Situe aquest diàleg en la línia argumental d’Èdip rei, i justifique la importància temàtica d’aquest moment.
2. Caracteritze la funció dels personatges que apareixen en el fragment.
3. Si prenem el fragment seleccionat com a punt de partida, expose quines són les principals interpretacions sobre Èdip rei 

_____________________________________________________________________________________________________________________


1. Situe aquest diàleg en la línia argumental d’Èdip rei, i justifique la importància temàtica d’aquest moment.


  El fragment parla de quan Edip vol esbrinar a tota costa quí es el seu pare, el seu llinatge i el mateix i Iocasta, la seua mare i esposa, intenta evitar-ho per a que Edip no sapigue la veritat, ja que seria una deshonra per a ell i ella.


2. Caracteritze la funció dels personatges que apareixen en el fragment.


Èdip és l'únic protagonista i a la vegada el seu antagonista. És l'heroi tràgic que transgredirà, sense ser-ne conscient, les lleis de la sang i naturalesa: matar el seu pare i casar-se amb la seua mare.
La seua funció es representar que és impossible escapar del destí i de les profecies dels oracles. Així dons, inicialment escomençarà sent un heroi per acabar sent un assasí  i incestuós.



Iocasta és la mare i l'esposa d'Èdip. Èdip demana la presència de l'únic testimoni de l'assassinat i comprender-ho tot. Iocasta no coneix els motius de la por d'Èdip
Finalment, després d'escoltar el relat, comprés tot el profund misteri i ix fungint després d'intentar de dissuardir-lo amb la investigació.



El missatger i Corifeu  no tenen molta relevancia en aquest fragment.


3.- Si prenem el fragment seleccionat com a punt de partida, expose quines són les principals interpretacions sobre Èdip rei.

De les quatre teories aproximades per les que es pot interpretar el sentit de l'obra, crec que la més acertada es la quarta (Veu totes les teories)  que s'oposa a les anteriors i sosté que l´obra versa sobre la ceguera de l´home, l'actitud quan un vol aconseguir alguna cosa i fa qualsevol cosa, la limitació del seu coneixement, sobre la grandesa de l´home, etcétera




0 comentarios:

Publicar un comentario

Blogger news

Enllaços i Amics