Activitat 3. Ser o no ser Shakespeare?

Vés a la entrada original.



Encara de la immensa fama que té Shakespeare, alguns, darrere de arduoses investigacions, creuen haver encontrat motius per dubtar de la sapiència del dramaturg.

La primera teoria es que Shakespeare es conserven sis (6) signatures diferents, les quals tenen grafies distintes i resulten il·legibles. Hi ha gent que pensa que els documents  que contenen ixes firmes van ser firmats per els seus advocats, i això alça la sospita en alguns expertes; en quant a si Shakespeare sabia realment escriure, perquè no es conserven manuscrits originals del seu propi puny i lletra.

A més una de les seues filles, no sabia escriure, firmava amb una marca, era analfabeta. ¿Cóm pot ser que el millor escriptor de tots els temps no s'haguera preocupat de que les seues filles aprengueren com a mínim a escriure elementalment?

El seu pare era guanter, llaner i carnisser, a més de analfabet. Però William, al suposadament, va anar a la escola pública de Stratford, encara que ja no es disposen de les llistes del alumnat d'aquella època. Ben Jonson, dramaturg i amic de Shakespeare va afirmar en una ocasió que William tenia pocs coneixements de latín i de grec, la qual cosa denotaria una educació elemental en aquells dies i per a un home del calibre que se le suposa a Shakespeare. Al parèixer, William Shakespeare va viure uns “anys obscurs” entre 1583 y 1592, que son uns anys dels que a penes es sap res de nostre home, ¿Què va succeir durant aquestos anys? ¿Quines experiències, amb qui es va ajuntar Shakespeare durant eixa dècada?

   Alguns han començat a pensar que darrere del cognom Shakespeare es poguera haver amagat algú autor anònim, o potser un grup de intel·lectuals que volgueren publicar les seues obres d'aquesta manera.

   El candidat mes important per a ser el vertader autor de les obres atribuïdes a Shakespeare es sir Francis Bacon, home instruït, funcionari reial, i de solament  tres anys major que William. Bacon va viure a uns 30 km. al nord de Londres, prop de Saint Albans, localitat mencionada 15 vegades en les escriptures atribuïdes a Shakespeare, i per altre costat el poble natal de William, Stratford on Avon, no es menciona ni una sola vegada. ¿Cóm es podia resistir un fill del poble a que el nom del seu lloc de naixement apareguera encara que fora una sola vegada en alguna de les seues immortals obres?

0 comentarios:

Publicar un comentario

Blogger news

Enllaços i Amics