Activitat 2. Curiositats

Ves a la entrada original.

-Els fundadors de Yahoo van trobar el nom de l'empresa llegint un llibre escrit el 1726. Explica-ho.

El nom de Yahoo es extragué de la novel·la  ''Els viatges de Gulliver'', on hi havien unes criatures assemblades a l'humà però brutes i de costums desagradables que s'anomenaven Yahoos. A més perque el pare dels fundadors cridava als seus fills Yahoo per ser inquiets.

-El 1857 es van publicar dues obres cabdals, quines?
En 1957 es va publicar també Madame Bovary de Gustave Flaubert i Les Flors del mal de Charles Baudelaire.

-La pel·lícula L'autre Dumas recrea la vida de l'autor de novel·les com Els tres mosqueters o El comte de Montecrist. Per què va ser polèmic aquest film a França? Per cert, Alexandre Dumas pare o fill? 
 
Alexandre Dumas, va provocar polèmica per haver agafat un actor blanc per interpretar el paper del novelista, d'origen africà.  L'actor haguè d'enfosquir la seua pell i ficar-se una perruca risada. Però els directors del film van elegir un actor capaç de reflectir la vitalitat de Dumas, encara que no comparteix la etnicitat del novelista.

-Mary Shelley va escriure una novel·la terrorífica. De què va?


Amb una escenografia noctura, tempetuosa i mortuòria, Mary Shelley va escriure la novel·la de 'El doctor Frankenstein', un Doctor que vol donar vida a la seua Criatura amb la ciència i el coneixement

-El film El corredor nocturno, basat en una novel·la d'Hugo Buriel, tracta en realitat d'un mite literari. Què té a veure amb Goethe? 

 “El corredor nocturno” és una película de suspens i reflexiona sobre les pors y les obsesions humanes. Té similitud amb Goethe pel pacte diabòlic que realitza Faust, a través de Mefistòfil on li entrega la seua ànima a canvi de ser jove fins a la mort. Mefistòfil obté resultats oposats als desitjats, ja que fa el bé quan busca fer el mal.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Blogger news

Enllaços i Amics